Julstök

Dagen har varit lång och mycket har blivit gjort, nu är det bara en sak kvar att göra denna fredagskväll, nämligen baka pepparkakor!

Om alla bara kunde vara snälla

Hade en sån rörande föreläsning idag på skolan. En man vid namn Emerich Roth, 88år gammal berättade sin livshistoria från tiden under Andra världskriget och hur han lyckades överleva mot alla odds. Han var jude, så det han, hans familj och många fler judar och andra utsatta grupper fick vara med om var extremt på alla tänkbara sätt. Att människor kan göra så hemska saker mot varandra. Väldigt starkt av honom att dela med sig av detta, samtidigt som det är väldigt viktigt. För som han sa själv, det han berättade för oss finns det ingenting om i varken historieböckerna eller läroböckerna, men det är desto viktigare att det uppmärksammas.

Believe

Har nyss tagit mig en forerver alone lunch här på skolan, ganska skönt faktiskt. Jag kom ihåg i högstadiet då (i alla fall) jag tyckte det var hemskt att gå till matsalen helt själv. Den känslan har förändrats liksom många andra saker. Idag har jag mycket bättre självförtroende och kan faktiskt tycka det är skönt att sitta själv i matsalen och "slippa" prata med någon. Ni kanske tycker jag är tokig, men jag är i varje fall nöjd och det är det enda som räknas.
 
 

Stop

Raderade nyss ett helt inlägg eftersom jag nyss läste ett inlägg på facebook om 200-dagars och blev så arg. Det var tydligen så att några krossat en stor spegel och flera pappershållare på toaletterna, tagit med sig egen alkohol in, klottrat ner element, flera hade spytt lite här och var och att man blivit tvungna att starta ett bråk. Blir så arg över att andra ska förstöra för resten, vilket också kan reslutera i att vi inte får ha våran 150dagars fest på Oscars...
 
 

Go gangnam style!

snö!

Idag blev hade jag en lektion, vilken bestod av redovisning! så.. eftersom min grupp inte hade gjort någon powerpoint blev det till att åka till skolan en timme tidigare och fixa en. Vi blev ju självklart inte klara med den så vi fixade det sista medan de andra pratade, men det löste ju sig i alla fall. Sedan var det bara att åka hem igen, i snö!! vilket jag inte hade räknat med. Eftersom jag cyklade till skolan så blev det en blöt tur hem. Nu blir det att byta om och göra sig redo för en efterlängtad fotbollsträning!!

Monday

Nyss hemkommen från stan, var på min andra teorilektion. Var mycket bättre än sist! För övrigt så har jag jobbat klar med min svenska uppgift (guuud sååå skööönt attttt deeen äääär klaaar!!), blev på 2100ord och hoppas verkligen den blev av kvalité och inte kvantité. Den här uppgiften har verkligen varit jobbig, man visste aldrig om man hade med allt och om man i så fall formulerade det på rätt sätt. Längtar med skräckblandad förjusning tills vi får tillbaka dem rättade.
 
Nu ska jag fixa och trixa lite med tyskan och sedan blir det film. Byee.
 

Awesome

Fredagen var grym på alla sätt!  Förfest hemma hos Reina med gänget, spelade twister, sjöng kareoke och hade allmänt trevligt innan vi tog bussen in till stadts. När vi väl kom in visade det sig att vi var typ först och hade dansgolvet för oss själva haha. Tog ett tag innan dansen kom igång på riktigt, men när den väl gjorde det blev det awesome. Tack för en fin kväll/natt allihopa!
Photo: Förfest sen 200-dagars!!;D
 
Lördagen blev slapp med film och mys, medan jag idag ska ut och övningsköra en stund och sedan sätta mig ner med svenska uppgiften. Får se hur övingskörningen går med en vrickad fot, men skan den som ger sig!
 

Nightmares

Hade en sådan hemsk mardröm inatt, där allt var så verkligt. Fy för det alltså, det hemskaste var nog att jag ibörjan drömde att jag skulle få sms mitt i natten från någon random människa och att de sedan skulle komma efter mig. Precis innan jag vaknade upp på riktigt så kom det några som jagade mig och jag var så inne i drömmen att jag var tvungen att kolla mobilen. Så jag slog på den och vad händer? Jo, den plingar till för sms, trodde jag skulle dö.
 
Nu sitter jag iallafall på skolan efter ha varit på Andersson tillsammans med Anna och köpt lite saker inför kvällens bravader. Nu ska jag äta lunch, skolans älskade fisk!
 

Ohh yes!

 
 

MIUN och Stenstan

Har äntligen fått komma hem!!!!!!! Dagen började med massa bussbyten + väldigt fulla bussar, innan vi kom fram till MIUN. Gick på föreläsningar där vissa skrek, nån viskade, andra visade filmer och en del var faktiskt duktiga. Efter att ha gått på sex stycken föreläsningar, fått en kort lunch bestående av en baugette och ramlösa så var klockan två och det var slut, finito. Tog bussen tillbaka in till Navet och vandrade sedan runt på IN med Reina en stund innan hon tog bussen hem. Jag fortsatte att vandra runt, köpte middag på Donken och satte mig inne på Kulturmagasinet för att invänta tiden. Tillslut blev klockan halv fem och garagelektionen på Stenstan Trafikskola kunde börja! Kändes ganska värdelöst faktiskt, för det första så fick vi inte ens gå ut till en bil och exempelvis byta däck och för det andra så utgick/förutsatte körskoleläraren att man hade kört bil med körskolan och att man kunde alla regler i boken. Icke sa nicke, jag kände mig ganska borta till en början tills det att power pointen började rulla och jag kände igen varenda punkt. Jobbigt också att det på hemsidan stod att det skulle vara klart halv sex (så jag kunde ta 609 hem och slippa gå så långt) men att det drog över till sex så jag missa den tänkta bussen och fick ta en 611 istället. Fast fick skjuts från norra, så det löste sig ju.
 
Huvudvärken har smygit sig på, så nu ligger jag nedbäddad i sängen och tänkte mysa till det med en film.
 
God Kväll.
 
 
 
 

Hall of Fame

 

Hemskt mycket hej

Kände mig sådär kreativ när jag kom hem från skolan idag, så dammade av min gamla krustång och krusade hela håret. Nu är kreativiteten slut och speciellt fint blev det inte heller haha.
 
Tänkte försöka göra lite nytta på skolfronten ikväll - Skriva på projektarbetet och plugga lite körkortsteori. Imorgon är det för övrigt öppet hus på MIUN, så då blir vi där hela dan (till klockan 14). Efter det får jag väl strosa runt på stan nån timme innan jag ska på första teorilektionen för körkortet: Garagelektion.
 
Snipp Snapp Slut Så Var Det Här Inägget Slut.

Ben & Jerry's

Denna dag har rullat på i lagom takt. Sov bort större delen av förmiddagen, för att sedan ta en promenad och slutligen städa. Kvällen lär bli mysig. Inget speciellt händer, men jag tycker det kan vara lika skönt det med. Ser ut att bli lite Monopolspel (vilket jag nästan alltid förlorar på), film och Ben & Jerry's! Denna godbit fick nämligen följa med hem efter gårdagens bio:
 
 

Breaking Dawn Part 2

Åhhhh vad bra den var!!!
Haft en väldans trevlig fredagskväll med mycket nöje och kan lova er att jag kommer somna med ett leende på läpparna inatt.
 
Sleep Tight!
 

Slutet är nära

Sitter kvar i skolan på en fredag. Vad är det för fel på tjejen undrar ni? Svaret är enkelt, ska på bio och se Breaking Dawn part 2 + äta middag på något gott ställe tillsammans med vänner. Ser då ingen anledning att skynda med bussen hem för att chilla ett tag för att sedan skynda till bussen in mot stan. Så här sitter jag och tänkte lägga några värdefulla minuter på mitt projektarbete
.
 
 
 
 

Att utvecklas

Avklarat ett utvecklingssamtal idag. Tycker det är svårt att definiera sig själv utifrån bra sidor respektive dåliga sidor. Att ge sig själv kritik åt två håll och att ge exempel på hur man tror att man skulle kunna utvecklas. Det enkla svaret "jag vet inte" kommer lätt upp. Samtidigt som det kan vara lätt att ibland säga hur man skulle kunna höja ribban för sig själv, så är det inte lika enkelt att verkligen ta tag i det. Att bryta mönster och att bryta runtiner är svårt. Jag menar ränderna går aldrig ur en tiger som man brukar säga, så det kanske är samma sak med oss människor?
 

Föreläsningar, Fika & Film

Avverkat två föreläsningar idag! Den första var på engelska av våran "utbyteslärare" som handlade om USA:s politik, valet osv. På den andra var det två föredetta elever som gått sammhällesinriktningen på Timrå Gymnasium, som berättade om deras vägar i livet och lite hur man tar sig vidare efter studenten. Har inte gjort så mycket mer på skolan idag mer än tyskalektionen då, där vi fikade och såg på film!
 

Schokoladenkuchen

Kladdkakan står i ugnen och gottar till sig, för imorgon då är det jag som ska bjuda tyskaklassen på fika. Använde mig av ett lite annorlunda recept, så jag hoppas innerligt att den blir bra! Och att de använder fina tyska ord mot mig efter att ha smakat på denna sockerbomb.
 
Tschüss!

-

Diamonds

Allt bara rullar på, känns riktigt lugnt i skolan. Kanske lugnet innan stormen?
 
Sitter hemma nu och bara chillar. Tänkte väl ta elva bussen, ta en tur in på Anderssons, promenera vidare till skolan för lunch och matte. Vankas gó middag ikväll + att det ser ut att bli Twillightmaraton i helgen med Anna, myspys.
 
Har inte mycket mer att tillägga. Ciao.
 

Listen up

Handla inte på CDON! Puckad verksamhet när det gäller garantier osv.

Obama!

Rätt man vann presidentvalet!
 

Candy

Dagen har varit som en bergodalbana. Började bra, fick skjuts till skolan och slapp gå ute i kylan, gjorde klar enkäterna till projektarbetet och la ut dem i lärofacken, fixade några svenska uppgifter och lämnade in dem och till sist avverkade jag en presentation på historian. Dock blev det matte sedan och vi fick tillbaka provet vi gjort innan lovet, resultatet var inte vad jag hoppats på.. senare märkte jag även att jag skrivit fel inlämningsdatum på alla enkäter >3 november istället för 9 november<, så hoppas på att allt inte är förstört nu. Verkar kanske inte så farligt för er men för mig har det varit en lång dag.
 
Tänker strunta i allt vad skolarbete heter idag och bara relaxa. Ska ut på en promenad i mörkret snart och rensa tankarna lite, men först lite musik. Väldigt bra eller väldigt dålig? Eller kanske så dålig att den är bra? Jag tycker nog att det låter bättre utan att man ser på videon.
 
 

Music x3

Haft en mysig helg! I fredags blev det restaurangbesök, nomnom! Efter det blev det en tur till Haga över helgen för att hälsa på älskade Katitzi bland annat. Myst framför teven, ätit gott, tagit promenader också blev det en tur till IKEA.
 
Nu är det skola igen, bara att kämpa till jullovet! Sett gårdagens avsnitt av Solsidan, men nu ska jag väl ta tag i min loggbok, tyskaglosorna och presentationen jag har imorgon.
 
Var tvungen att säga tre favorit låtar idag och jag som är så dålig på låt/artistnamn valde det som kom upp först helt enkelt. Tre låtar som är rätt så gamla, men som jag aldrig lessnat på.
 
 
 

November

 
Ska ta mig i kragen och ringa lite nödvändiga samtal!
 
 
RSS 2.0