Gone but not forgotten

Hemma efter att ha sovit borta en helg och haft kvalitetstid! Ätit god mat+onyttigheter, gått på hundpromenader och bara myst på. Hade ju namnsdag igår också, vilket resulterade i att när jag var på fik så bjöd de mig på bakelse och thé! Inte helt fel liksom. Hoppas ni också har haft en fin helg!
 
 
 
 
 

Read this carefully

 
 

Världsvana studenter

Studenter firade 70-årsjubileum

Lund.
Publicerad 6 juli 2012

I går hölls ett annorlunda studentfirande på Grand hotel. Fjorton män och kvinnor tog på sig studentmössorna för att fira 70-årsjubileum.

– Skynda! På med mössorna, pressen vill ha bild!

Fjorton välklädda studenter ställer ordentligt upp sig när Sydsvenskan kommer på besök på Grand hotel. Det skålas i mousserande vin. Stämningen är god. Sedan hålls tal och pratas om examineringsdagen.

– Det var så jobbigt med mörkläggningen och ransoneringen. Och rektor Mjöberg var ju kvar då.

De fjorton personerna är i dag 89 eller 90 år gamla. 1942 var året då de flesta av dem lämnade Katedralskolan.

– Vi i kärntruppen har hela tiden setts och hållit kontakten, säger Elisabet Ingvar, som fortfarande bor i Lund.

Efter examen blev hon stadsbibliotekarie. Från biblioteksfönstret har hon bland annat sett hur Thomas Mann promoverades i maj 1949.

– Det glömmer jag aldrig.

Några stolar bort sitter Sten-Börje Nilsson. Han hamnade i flottan efter examinationen.

Nu är han pensionerad kommendör.

– Jag har seglat på de flesta av flottans äldre skepp. Oscar II, pansarskeppet Sverige, säger han.

Mittemot sitter Arvid Carlsson, som valde en annan väg, studier i farmakologi och sedan en professur i Göteborg. År 2000 fick han ett Nobelpris.

Men han vill hellre prata om vintern -41.

– Så kallt det var. I februari fick skolan stänga när bränslet var slut.

Makan Ulla-Lisa, som gick en årskurs under honom, tar hans hand och instämmer:

– Svinkallt var det.

 

Serious

Besviken efter att ha fått sett mitt resultat på nationella i matte B. Fick ett G och jag tycker det är helt okej fastän jag vet att jag hade kunnat gjort bättre. Sedan att mitt betyg lär sänkas pga det är inte lika kul. Hatar matte för stunden, men är bara att ta nya tag. Ska ju liksom läsa matte C, vad har jag gett mig in på?
 
 
 

I will eat it

Regnregnregn... inte så kul att åka moppe i kan jag lova er. Sitter på skolan och ska försöka mitt bästa för att repitera inför svenska provet jag har idag. Älskade Antiken (!)
 

Kroatien

Ett bra resmål? Verkar billigt och fint i alla fall! Vill åka utomlands nu!!!!!!
 
Hotell Zaja Apartment – Utvalt av Ving
 

Fucking happy

Haft mössprovning nyss och känner hur tanken på att jag faktiskt ska studenten till våren börjar sjunka in. Har prelimärt beställt min studentmössa + en student 2013 hood tröja och det känns fantastiskt bra! Har så mycket att se fram emot det närmsta året vilket gör att all ångest inför vad/hur/när blir så mycket lättare att hantera.
Det här skolåret kommer bli tufft men så fucking amazing!! Wiiihoooo!

Lilyhammer

SÅN SKÖN SERIE
DEL 7 AV 8 IKVÄLL KL 21.00
DE GÖR MÅNDAGAR VÄRD ATT LEVA

Any Way You Want It

 

Nationella & Birsta

Nationella gick väl okej, hoppas jag. Satt tre av fyra timmar, vilket känns i nacken nu. Nu är det bara statistik kvar i B-kursen och sedan börjar C-kursen. Wiiiieeee eller?
 
Eftermiddagen spenderades med Anna på Birsta. Lika kul som alltid. Av någon andledning blir det väldigt flummig när vi två gör sällskap på Birsta, undra varför? Middag på IKEA och jag fick premiär använda mitt IKEA familykort hehe. Handlade nyttiga saker på ÖoB samt godis - vilket är ett måste när man är där. Sedan blev det en bl.a. en svart kavaj på Vero Moda. Tog oss en tur ner till Skopunkten och påvägen vandrade vi förbi en alldeles för lång kö in till Expert. Testade flera par skor, men av någon andledning så blev det att ju fler skor jag testade, ju mindre sugen blev jag att köpa några. Så har fortfarande inga direkta vinterskor.
 
När vi klivit av bussen i vårt kära Bergeforsen och precis gått över järnvägen så börjar det tjuta för att tåg är påväg. Jag skrek till av häpnad, var så oförberedd och blev så rädd av tjutet. Haha. Nu är jag helt vaken i alla fall, dock har jag krypit ner i ett par mjukisbyxor och tänker mysa resten av kvällen.
 
TjoooTjooo.

Piece of cake

Fått våra efterlängtade datorer idag efter två och halvt års tid. Små slivriga saker som man bara (observera bara) får använda till skolarbete. Hoho.
 
För övrigt så har jag Nationella prov i Matte B imorgon och är väl inte alltför taggad. Blir att göra sitt bästa och hoppas på det bästa! Så ikväll ska jag sitta och vässa pennor samt repitera formler. Hua vad trevligt.
 
Tror dock det blir en liten promenad i det finfina höst vädret också.
 
Tjingeling.
 

Lucky

 

Reality

Idag står skolfoto och tre timmars matte på schemat, wiiiehoooo!
 
 

Be Where You Want To Be

Fixade nyss C- fasen!!!!!!!!!!
 

Saturday night - I´m so happy.

Såå bra dag, skratt, flum och allvarligheter. Varit på Kulturmagasinet för första gången på evigheter, sån härlig stämning där - lugnande. Sett en ståupp komiker/ skådespelare leverera + ett par sångare uppträda med fin sång. Ätit på Subway för första gången i mitt liv. Himelskt gott, inte sista gången kan jag lova. Vandrat runt och njutit av vår fina stad, väldigt fin när man börjar studera den närmare. Lär sakna Sundsvall när jag flyttar vidare.
Har även köpt Marabous nyhet - Vit Choklad (+ lite mörk choklad). Mhmmm.
 
 
I don´t care, I love it!
 

Saturday

Gårdagskvällen var fin. Fredagsmys hemma hos Anna med massa gotta!

 
Idag blir det att förena nytta med nöje. En tur in till Staden med Reina och Ehab, men först frukost!
 
 
 
 

Once a vampire, always a vampire?

Sett SATC säsong 1-6 och fastnade totalt. Brabra men slutslut nu. Tänkte börja på en ny serie - MOONLIGHT. Om någon undrar så är det en vampyrserie som är barnförbjuden här i Svergie (som att det ens är någon som har hört talats om den här?).
 
 
Vi får se om det är nått att ha eller inte, man kan ju alltid hoppas!

New Haircut

 

Absolute

Autumn

Slappat bort hela helgen, men gud så skönt det har varit! Bakat blåbärspaj, tagit nån promenad, städat, pluggat lite teori, sett alldeles för många avsnitt av satc, ätit choklad och börjat blivit förkyld. Fy.
 
Kollat runt på lite kläder och skor (vinterskor) också. Är inne på att köpa dyra vinterskor i år och hoppas på att det resulterar i att de håller i flera år. För det senaste åren har jag köpt billiga, men det har liksom inte hållt i längden. Så åter igen står man inför att köpa nya vinterskor, när man egentligen önskar att det vore sommar. Är i alla fall inne på att köpa ett par riktigt varma som tål kylan när det blir 20 minus ute och ett par lite lättare att använda under höst/vår.

 
Varma, fina, tåliga skor från footway.se. Vill ha!
 
Annat fint att investera i!
 
 
Fortsätt simma, simma, simma!
 
 
 

When darkness falls, a hero will rise.

 

Ett brev tutar aldrig upptaget.

Freeeedag! Hade ställt klockan på kvart i sex imorse, vet inte vad jag tänkte på när jag gjorde det(?!) - så snoozade till tjugo över sex för att femtio minuter senare vandra iväg mot  bussen i regnet. Tog mig till stan för ett ärende och tog sedan kvart i tio bussen till skolan.
 
Nu sitter jag här i bibblo i skolan och väntar på lunchsällskap, för att sedan repitera matte inför provet jag har idag -är inget stort fan av phytagorias sats....
 
Snart helg!
 

Post!

Fick hem lite filmer i postlådan idag, så nu vet jag vad jag har att göra framöver!


Nu är det bara att vänta på den sista som jag beställde ramlar ner i lådan...








Högskoleprovet Here I Come!

Hejhej! Dagen har rullat på lika fort som det blåser ute. Klev upp åtta fastän jag inte började förrän halv ett. Stack till skolan vid tio, åt lunch och repeterade svenska presentationen med Reina. Hade ett kort möte om projektplanen och hur vi som fått samma handledare skulle skicka in loggbok osv. Sedan blev det en historia/samhälle lektion med endast genomgång om islamofobi. Även om det är rätt intressant så blev det lite långdraget och jag kände hur ögonlocken blev tyngre och tyngre. Nästa lektion innebar presentation och vifta med armarna. Presentationen höll jag (till och med först av alla) men tror dock inte att jag viftade med armarna så mycket som jag borde ha gjort. Kommer faktiskt inte ihåg, för jämt innför en redovisning peppar jag upp mig mentalt så när jag väl står där och ska prata rinner orden bara iväg. När jag sedan är färdig och satt mig vid bänken igen är det som att redovisningen inte har ägt rum, men men jag har ju lyckat hithills så.
 
Efter matten bar det av hemmåt för middag och sedan dess har jag lyckats skrivit min Projektplan och skickat in den + anmält mig till högskoleprovet den 27 oktober! Tror inte det lär gå så bra efter ha läst hur mycket tid varje uppgift bör ta, men man kan ju alltid göra om det till våren för att förbättra sitt resultat.
 
 
 
 
 

Monday

Hade så roligt i helgen när jag var med med mina arbetskamrater från sommarjobbet. Hyrde en stuga ovanför Kovland, i närheten av Västansjö. Mycket fin stuga och perfekt för övernattning och fiske för den som önskar. Själv är jag ingen storfiskare så det överlät jag till resten av gänget. Blev god mat i trevlig sällskap helt enkelt! Fiske ,dart, prat, vickning och kortspel långt in på natten och en tidig uppstigning efter att ha sovit i sovsäck gjorde att man var bra trött när man kom hem i söndags. Jag tyckte det var väldigt lyckat i alla fall, synd bara att alla inte kunde vara med!
 
Just nu känner jag mig fortfarande trött och en aning stressad faktiskt. Har mycket som ska göras eller i alla fall skulle behövas göras. Måste öva in en svenska presentation inom ämnet argumentation där jag måste ha olika tonlägen och dessutom vifta med armarna. Ojoj. Det skulle vara så mycket lättare om man bara fick ha en powerpoint, men jag antar att man måste lära sig att leva utan dem. Sedan har jag en projektplan som ska in, en tyska läxa, ett matte prov, research som ska göras för projektarbetet, faser i körkortsteorin som ska bockas av också skulle en klipptid behöva bokas, dessutom måste jag in till stan på fredag. Hoppas även på att nått roligt händer till helgen!
 
Fullt ös medvetslös veckan ut!
RSS 2.0