Sjökor

Kyligt väder ute idag! Shoppingturen resulterade i att en kappa, ett par blusar och en halsduk fick följa med hem. Var in på Ur&Penn också och fixade min klocka som stannat. Jag trodde att det var pga batteriet, men det var tydligen urverket som var felande. De bytte i vilket fall ut både urverket och batteriet, tacka vettja garantier. Käkade en sen lunch på Subway, vilket har blivit mitt nya favoritställe. Så gott!
 
Sedan till något helt random. Är det bara jag som inte visste att det fanns något som heter sjöko? Och att det faktiskt är ett existerande djur?  Det gör det nämligen och de ser ut så här:
 

Mot Sundsvall!

 

Isbjörnar är söta

Har haft det gott de senaste dagarna. Bara myst på och kollat en hel del filmer och hel del dokumentärer (medan snön yrde ute) om t.ex. isbjörnarna!
 
 
Idag blev det en tur till Härnösand! Besökte Landsarkivet igen och kom några generationer längre bak på min mormorsmors sida. Spännande! Vi tittade även in på Technichus, har aldrig varit där, men kan förstå att det måste ha varit roligt att besöka som barn. Idag kändes det mest som jag gått vilse på ett dagis. Avslutade i alla fall dagen med pizza!
 
Imorgon fortsätter lovet att leverera, nämligen i form av en shoppingtur in till stan med Anna!
Älskar lov!
 

I made it

Phuuu. Har nu gjort högskoleprovet för första gången och jag känner mig nöjd. Tiden gick snabbt när det gällde att ha absolut fokus under hela dagen, dock känner jag nu att tröttheten smyger sig på. Hade en timmes lunch, så vi drog till Subway på Köpmangatan. Skönt att denna Subway är lite större, så man faktiskt får plats att sitta och äta därinne. Gott var det!!
 
Kvällen ska jag spendera i soff/ sängläge, skönt! Imorgon bär det av igen, blir upphämtad vid ett för nya äventyr!
 
Ha det gott! Nu är det NOVEMBERLOV!!!!!!
 
 

Det är nu det gäller

GOOOOOOD MOOOORGON!!!!!!
 
Ja, jag vet att klockan är halv sju och att det är lördag, men har man högskoleprov så har man. Klev upp för en timme sedan och undrar hur jag klarade av att kliva upp så tidigt under större delen av sommaren då jag jobbade? Helt obegripligt.
 
Jaja, ska väl ta och förbereda mig mentalt tills min skjuts kommer och sedan är det bara att göra sitt bästa. Hua.
 
Wish me luck!

Snow

 
 
 

Ironi...

Efter att ha sett vädret i morse (på tv) och såg att det fanns chans att det skulle snöa idag så fick jag en låt som jag inte kunde låta bli att börja nynna på, White christmas! (I'm Dreaming of a white christmas) Sedan tänkte jag.. vilken ironi ifall det skulle hinna börja snöa när jag sitter på skolan. Då skulle jag måste cykla hem i snö! :) Ha, men vädret brukar ju aldrig bli som meteorologerna säger, så jag behöver nog inte oroa mig..
 
I slutet av min lektion idag frågar lärarn om alla var med på det han gått igenom och en i klassen ropar SNÖ! Jag tittar ut genom fönstret och ser att det börjat snö lite lätt.. jahaa... då fick man cykla hem i snö i alla fall då. Tur för mig så började det snö mer innan jag tagit mig till cykeln och jag kan nu konstatera att cykla i regn är något bättre en snö eftersom dropparna inte sticks lika mycket i ögonen, så man ser i alla fall vägen då!

Solsidan

 
 

Landsarkivet i Härnösand

Haft det trevlans på Landsarkivet i Härnösand idag! Intressant och spännande! Först var det en liten presentation, sedan en rundvandring och till sist fick vi sätta oss i forskarsalen. Innan vi fick börja släktforska på egen hand så fick vi göra en liten övning för att lära oss hur det fungerade. Tyvärr hann jag inte längre än att bekräfta det jag visste + några små justeringar/detaljer. Vill dit igen och sätta mig tillsammans med alla "äldre" och forska! För ja, medelåldern av de som där var runt sextiofem - sjuttio bast.
 
Vet att jag någon gång kommer forska mer, sedan om det blir nu eller senare i livet, det får vi se.
 
Fotografi Landsarkivet i Härnösand

Händerna upp i luften

Ny vecka med nya utmaningar! Kämpar lite extra nu, eftersom det är novemberlov nästa vecka. Sitter och pluggar tyskaglosor inför imorgondagen och planerar resten av veckan + vad som skulle vara kul att göra på lovet.
 
Imorgon ska jag på studiebesök på Landsarkivet i Härnösand, ska bli kul! Vi ska få lite guidining + få släktforska:) På onsdag ska vi ha klassbio + någon såkallad LUPP undersökning, under fredagen har vi vårt första matteprov i C-kursen och lördagen innebär högskoleprov! Däremellan lär det behövas pluggas en del, men sedan är det LOV. Mycket som jag skulle vilja göra som vanligt: Ett besök på badhuset, en tur till kulturmagasinet, fira halloween, träffa släkt, stan/birsta och kanske en biotur? Vore ett fint avslut/ belöning efter att ha gjort högskoleprovet att få mysa till det med bio.
 
Dax att fortsätta med de där tyskaglosorna tillsammans med lite bra musik som sällskap!
 

Du kan göra skillnad!

Blod, svett & tårar

Lögde runt

Idag blev det visst en promenad runt lögde med Micka! Kändes inte dum att röra på sig lite. Sedan när man kom hem fick hjärtat fyllas av detta!

Gangnam vs. Baby

 Babybaby ohhh... gangnam style!
 
 
Dagens! Hoho vad jag och Reina hade kul åt det här idag! Skrattar fortfarande!
 
 

Karma is a bitch

 

Roland

Länge sedan jag skev senast! Men i alla fall, pappa slog på viasat film nu på morgonen och då började filmen Ronal Barbaren. Föst trodde jag att det var någon väldigt gammal film när jag hörde namnet, sedan när jag såg karaktärerna så antog jag att det var en barnfilm, på danska dessutom... Efter man sett en bra bit in på filmen så inser jag att det inte kan vara någon barnfilm heller.. åtminstone inte en passande barnfilm med tanke på språket de använde och skämten... Men för en lite äldre barn som fortfarande har barnasinnet i behåll vill säga (som jag själv) så var den faktiskt inte så dålig som jag trodde att den skulle vara eftersom jag alltid brukar byta kanal så fort jag hör att de talar danska.
 
 

Kallelse

Fick min kallelse till högskoleprovet idag! Det känns så vuxet på nått sätt, att jag ska sitta där och skriva högskoleprov? Oavsätt hur det går så kommer det vara en erfarenhet. Jag kan alltid göra om det till våren för att försöka öka mina resultat, om jag vill. Det blir nog bra det här.
 
 

Cookies

Kände mig riktigt duktig när jag klev upp tjugo över sex imorse, skulle in till stan för ett möte och bussen gick tidigt! Kom två timmar tidigt pga bussen, men vad gör det när man har ett projektarbete att lägga sin tid på liksom.
 
I have nothing more to say.
 
Ciao
 

I landsproblem

Fick en liten stunds ren glädje igår kväll  där jag fick skratta av mig, efter att ha vandrat till Anna. Kollade resor och hittade väl några intressanta resmål, sedan är frågan vilken tid på året vi ska åka. Påsk eller efter studenten? Just nu känns det som jag vill sätta mig på ett plan så fort som möjligt och åka till varmare breddgrader. Speciellt efter dagens morgon:
 
Promenaden till bussen blev liksom inte speciellt mysig, dock inte stressig som vanligt men väldigt blöt. Snöblandat regn öser ner från himlen, men jag försökte vara positiv - jag menar hur hemskt kan det vara? Sitter på skolan nu i värmen, men dagens promenad innebar att: mina ljusblåa jeans nu är mörkblåa, mina skor och strumpor är helt genomböta OCH mitt paraply är sönder, det gick av!
 
Jag antar väl att dagen bara kan bli bättre, eller?
 
 
 

"Love the life you live, live the life you love."

Personer som tror sig veta allt, är de som egentligen vet minst. Du kanske tror du känner mig, men det gör du inte.
 
 
Det gäller att se ljuset när allt verkar mörkt, att se de positiva detaljerna när det är som svårast och alltid känna med hjärtat.
 
 
Vad andra vill och vad du vill är två helt olika saker. Jag vet ännu inte vad jag vill, men jag vet vad jag inte vill.
 
 

Livet är en fest

Averkat ett 80-årskalas i helgen!
Så idag är det film och godis som gäller, innan ännu en skolvecka drar igång. Myys.
 
 

Ego

 

Barnängen

Den här tvålen kan man inte annat än att älska!! Luktar gudomligt gott!
 
                                 

Att klaga är som att sitta i en gungstol - du har något att göra men du kommer ingenstans.

Hade ännu en en föreläning på schemat idag. Malte som är författare/ poet besökte oss och var synbart nervös, men han gjorde det bra! Dock är jag väl inte så intresserad av posesi och sånt, så därför blev det lite långtråkigt.
 
Efter skolan rullade jag med bussen till birsta för en liten middag med morbror Kalle, men först hann jag gå runt och shoppa lite. Blev en efterlängtad kalender/almanacka, mumsigheter från Delicato, två par vinterskor/ höstskor, ett par jeggings också lite balsamspray till håret. Efter att ha köpt allt detta och kollat runt i olika butiker så blev det en middag på IKEA och så fick jag massor av fakta om min släkt. Ska nämligen släktforska på skolan, så då var det ett måste att prata med Kalle. Han hade med sig papper där min mormor hade forskat lite, vi redde ut flera namn och årtal och fick tillslut fram en antavla. Spännande dehär med släktforskning!!

Bitch Hug

Hade besök av Andreas Öhman idag på skolan, han höll en föreläsning om sitt liv och hur han blev regissör, med flera tillhörande filmklipp. Han är alltså skaparen av I Rymden Finns Inga Känslor och den kommande filmen Bitchkram som har premiär nästa fredag.. Väldigt intressant föreläsning!
 

Work to do

Sitter på skolan och ska försöka plugga lite matte. Är hårdare nu när man ska hinna många uppgifter per lektion och samtidigt fatta allt, så så tänker göra mitt bästa för att hänga med i planeringen!
 
Måste arbeta lite på mitt projektarbete och försöka få lite rullning på det också! Har beställt två böcker som förhoppningsvis ska ge mig lite hjälp. Har ju varit lite optimistisk med tidsplaneringen, haha ovanligt.
 
 

Oh my

Sitter och kikar på årets skolfoton....och de ser ju ut som de gör. Enda anledningen till varför jag lägger upp dem här, är för att om tio år kommer det vara kul att kolla tillbaka och skratta. Kommer inte köpa ett skvatt som det känns nu, däremot lär det bli att köpa studentkort till våren. Tycker dock vårat klassfoto blev rätt så bra, synd bara att alla inte var med.
 
     
Varför skulle kvinnan tvinga mig att skratta?
 
På inloggningen kunde man kolla tillbaka på förra årets bilder och gud vad långt och lockigt hår jag faktiskt hade, vem kunde ana det liksom o.O
 
Nu är frågan om man ska spara ut håret eller fortsätta med denna längd till studenten? Hmm svårt de där.
 
 

Kirrat the biljett

200- dagars biljetten är fixad!! Wiiehooo!
För vi ska ta studenten!

Life goes on

Ohh yes

Ännu en skolvecka som lidit mot sitt slut. Tiden går så snabbt, skönt men samtidigt lite läskigt. Har klarat av en videoredovisning och ett seminarium den här veckan, samt fått gófika - för att vår klass vann frågeslingan under skoljoggen. Har även haft vegetarisk vecka till skollunchen, vilket har varit lite sådär.
 
Fredag nu och jag är rätt så slut. Försökt boka några biljetter till 200-dagars festen, men det gick inte så bra via Entré Sundsvall. Vill inte lämna ut kontonummer hit och dit, så väntar tills imorgon och ringer in dit istället och hoppas på att det finns fyra biljetter kvar till mig och mina kompisar.
 
Intar soff/sängläge nu och hoppas på att nack/ bakre huvudvärken försvinner för gott. Blir tidig uppstigning imorgon, så ska nog försöka släcka tidigt.
 
 

Upside down

Shadows

Tog bussen till skolan och gjorde en god gärning. Var en tjej med barnvagn som skulle på bussen samtidigt som mig, så när bussen kom frågade jag om hon ville ha hjälp med att lyfta barnvagnen. Hon sa ja och jag gjorde så gott jag kunde, har liksom ingen vana på att lyfta barnvagnar precis. Väldigt söt bebis i alla fall, lilla Liam.
 
Nu är jag på skolan utan någon bra andledning. Blir att äta vegetarisk lunch och tagga inför seminariumet.
 

Studiedag

Och vad jag hithills åstadkommit? Snoozade mitt larm, stängde av mitt larm, vaknade med huvudvärk. Fint.
 
Ska väl försöka göra lite nytta: äta frukost, duscha, byta sängkläder och plugga. Har tre saker som vilar tungt på mina axlar; ett Samhälle/ Historia seminarium imorgon (hatar seminaruim om ni inte redan visste det - står gärna och håller föredrag eller liknande, men seminaruim är inte min grej), ett Projektarbete som behöver komma lite mer i rullning och till sist Körkortsteorin då. Ska göra mitt bästa med dagens timmar till förfogande. Har redan fått lite hjälp på traven - facebook ligger nere. Wish me luck!
 

Cause words can't bring me down

Ett ställe jag bara måste besöka inom en snar framtid är Delicatos kafé och butik i Cupolen! Har får höra så mycket bra om de från olika håll och det verkar himelskt.
 
Fick hem ett litet paket från cdon, innehållande filmer idag och det blir man ju alltid glad för. Dock lite besviken på att rabattkoden tydligen inte fungerade och att Knight and Day gick på 4:an igårkväll. Blä.
 
 
 
 
 

Tired of this

Sitter på skolan och har syrebrist, är liksom så trött att gäspningarna aldrig tar slut. Har ju studiedag imorgon i alla fall, skönt! Får se om det innebär omåttligt plugg eller lite ledigt. Nu kom det massa ettor och förstörde mitt lugn också, härliga måndag.
 
RSS 2.0