Happiness

Borde inte sitta här och skriva just nu, utan jobba på med geografi och religion som ska vara klart imorgon typ, men så gör jag det i alla fall. Är mycket rädd för att min dator ska krascha eller liknade, eftersom diskutrymmet är fullt och datorn skickar ut varningar. Måste verkligen köpa en extern hårddisk omgående, fast får bli på sportlovet.
Jag kommer verkligen ha det jag gör ett tag frammåt, så kommer förmodligen inte ha möjlighet att skriva något här då, men kan säga att imorgon går jag till klockan fyra och sedan ska jag och några vänner äta någonstans och sedan gå på hockeyn Timrå -Djurgården. Nu ska jag ta mig en liten bit kladdkaka coh sedan försöka förbereda mig inför imorgon, så jag fixar den muntliga redovisningen av eget arbete, seminariumet och förmodligen blir klar med inlämningen också. Puhhhh. Sedan måste jag packa lite också. Tacka vet jag livet.

Food

Jo, nog blev det en god middag alltid. Försök att föreställer detta: En sallad gjord av - isbergssallad, purjulök och fetaost + lite salladsdressing, potatisgratäng toppad med lite ost, ungsstekt kyckling och till sist lite bearnéssås. Mmm. Tur man kan laga mat. Sedan så har jag ju faktiskt skrivit en hel sida i geografin också, så nu behövs det ju bara 1-3 sidor till...

Ledigt

Studiedag idag och jag har inte varit sysslolös. Vaknade vid nio imorse, klev upp och gjorde lite havregrynsgröt och åt den till frukost tillsammans med ett glas juice och en macka! Sedan så blev det kladdkakebak med lite chokladdrops i och naturligtvis så blev det ju disk att ta hand om också. En promenad ner till ica för att handla lite saker till middagen och sådär, när vi kommit hem blev det snöskottning för fulla muggar. Skönt att det är sånt härligt väder!! Så en liten lunch och provsmaka kladdisen med lite grädde på det!  Nu är klockan snart ett och jag ska plugga ett tag för att senare fixa en super middag, men det får ni höra mer om senare!
Här är receptet jag använder till min kladdkaka:
Ingredienser

75 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
1.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 knivsudd salt
2 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter (22 cm i diameter). Eller lägg bakplåtspapper i en annan rund form som jag gjorde till kakan på bilden.

3. Smält smöret.

4. Rör ihop socker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt.

5. Tillsätt smör och sist mjöl.

6. Rör till en jämn smet.

7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 15– 20 minuter. Kontrollera ofta och noga att kakan är tungt gungig när den tas ur ugnen. Då blir den perfekt kladdig när den svalnat lite.

8. Ät kakan ljummen med en klick grädde.

Klassisk kladdkaka

Live like you will die tomorrow

Dream like you will live forever

Hello! Helgen var bra, softade på med Anna och melodifestivalen som nästan blivit våran lilla tradition sådär på lördagarna och söndagen slutade med svett och blåmärken. Inte så skönt att bli köttad med en hockeyklubba och puck, men som tur är jag ganska bra på att ge igen;)
Idag vaknade jag med huvudvärk och blev ju inte piggare när jag såg att det var -17grader ute, men tog en brus och pallrade mig iväg till bussen. Afrikauppsats och skridskor är vad som hände i skolan också några riktigt goda fetaostbiffar till lunch. Imorgon är det studiedag = ledigt, vilket känns skönt förutom att jag har massor av skolarbeten att bli klar med. Ahh. MEN. Snart är det lov. Kämpa fyra dagar till och sen så! Har mycket saker jag skulle vilja göra på lovet, får se om det är någon som vill förverkliga mina drömmar haha.

-


Show me you´re dancemoves

Not to bad

Haft en braaaaaaaaaaa torsdag! Hade sovmorgon också var det fint väder imorse, soligt och skönt! Sedan så har ju Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel fått en liten prinsessa, gulligt de! Sedan fick jag hem min tidning idag med en compact foundation från Laura Key (Camera Ready), inte dåligt! Så har jag och Reina fixat gratis hockeybiljetter för två matcher, dock inte till kvällens! Till sist har jag även "kirrat" en sak som jag velat ha ett tag, men säger inte vad det är! Märker att det blev väldigt många utropningstecken haha!
Känner dock att jag inte har gjort så bra ifrån mig i skolan idag, så ska försöka att fixa lite med geografin där jag jobbar med tropiska cykloner, men först blir det en dusch. Måste tilläga att jag har en punkt ovanpå huvudet där det känns som om någon har slagit till mig..inte skönt vill jag säga. Hejdårå!

Skolish

You are beautiful

Noliamässan + Fettisdag

Idag har jag varit på Noliamässan med skolan i Nordichallen och minglat runt för att få lite intressant information om utbildningar osv runt om i Sverige och även utomlands för den delen. Fick med mig en rejäl bunt med kataloger hem kan jag lova plus några klubbor och så. Spådde mig även hos en spådam där på mässan som sa att jag skulle börja jobba extra på McDonalds, för att sedan stiga i graderna och till sist bli chef över hela norrlands distriktet, men så skulle det ju vara så att jag hade en förkärlek till Maxs hamburgare, så jag skulle förklä mig ibland och smyga in på Max för att äta ett skrovmål haha. Hade i varje fall riktigt kul idag. Dessväre har jag inte ätit någon semla så här på fettisdagen men man kan ju inte få allt här i världen, är inte så förtjust i mandelmassan för den delen. I vilket fall så ska jag nu ta mig ett glas hemmagjord svartvinbärssaft och släcka törsten med. Tjingeling.

Sommarens sommarplåga sägs det?

Lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta

Hejhej! Tar helgen som varit lite kort.
I fredags efter skolan så gick jag och Frida till Bergeforsens camping, där vi jobbade förra sommaren, för att ha ett jobbsnack. Det gick bra och vi satt och pratade ett par timmar faktiskt, om allt från renoveringar, hur kommande sommar kommer se ut och om att köra bil på autobahn haha. Sedan tog vi bussen den lilla biten hem, där det väntades hemmagjord pizza för min del.
I lördags så städades det, var ute och gick, handlade litegrand, fixade med mat och senare på kvällen hade jag det mysigt hemma hos Anna. Fattar verkligen inte hu Ranelid kunde gå vidare? Det är verkligen ett mirakel! Påväg hem promenerade jag igenom en liten snöstorm för att senare sitta och titta på en gammal vilda västernfilm långt in på natten.
Idag har jag spelat lite hockey utan is, skridskor eller hjälm - alltså på plan mark, fikat ute i solen och sett lite film. Nyss har jag duschat och nu tänkte jag fixa lite nagellack. Snart påbörjas vecka 8 och vi kommer närmare sportlovet för varje dag :)
Denne kille hade vi ju mycket hellre sett i final!!

Act now or forever hold your peace

What goes around, comes around

Hej alla! Lagat pannkaka till middag idag och de blev faktiskt lyckade, trots att pannkaka inte är någon favorit hos mig. Imorgon har jag läxförhör i tyskan på 28 glosor och parprov i matte. Tänkte jag skulle börja kolla över glosorna nu så får jag se hur det går. Matten känner jag mig inte jätteorolig inför faktiskt, tycker jag har ganska bra koll + att nu när det är parprov så har man ju någon att disskutera fram en lösning med. Senare blir det Lyxfällan och Revenge, snart helg!

It's time for Africa

Shuluhu! Hoppas verkligen naturprovet gick bra idag, det finns ju en fördel mad att vår vikarielärare ska sluta nästa onsdag och det är att vi får tillbaka proven snabbt! Om man nu verkligen vill ha tillbaka dem förstås.. Annars så har det väl varit en helt vanlig tuff skoldag, måste snacka med bibliotikarien imorgon för att kanske fjärrlåna några böcker till Afrika-uppsatsen, skriver om Ghana - Guldkusten. Har precis kommit in på mitt rum sen jag kom hem och ska försöka jobba lite matte....

Gott

Just Fly Away

I believe I can fly
I belive I can touch the sky
I think about it every day and night
Spread my wings and fly away

Alla ♥ Dag

Glad Alla Hjärtans Dag På Er! Skolan rullade på idag också fick jag gå lite tidigare så jag hann med bussen. När jag kom hem så blev det skottning och sedan tog jag in posten. Märkte då att det var ett brev till mig och vad innehöll det? Jo, en Alla Hjärtans Dag hälsning från min ena morbror med fru och en biobiljett! :)
Nu måste jag verkligen plugga, ska som sagt kunna en stor del av kroppens funktioner (celler, matspjälking, blodomloppet osv.) tills imorgon. Inte så mycket med kärlek att göra det eller men måste göras.. men lite hjärtemusik kan man ju lyssna på i alla fall. Här kommer ett par godingar!

True

Butterflies

Tjoh! Idag har jag börjat skriva och söka massa fakta till våran mördaruppsats vi ska göra i samarbete med tre olika ämnen > historia B, svenska C, samhälle B < och den ska vara på mellan 7 och 10 sidor och det innefattar ju naturligtvis EJ sidor som framsida, innehållsförfattning osv. Fast denna tunga börda så var lyckan gjord när vi hade vårat måndagsfika som bea hade bakat, mums mums! Har även spelat lite tennis med Reina idag och kan ju säga att vi bara blev bättre och bättre ;)
Den här veckan kommer bli ganska hård känner jag på mig, har tydligen ett naturkun. prov på onsdag som innefattar att jag ska kunna typ halva kroppens funktioner också har vi matteprov på fredag. Så skulle det vara bra om jag hann med och göra klart en powerpoint med fakta i tyskan och kunna presentera den på fredag (den skulle ha gjorts innan jul egentligen, ops!). Fast allra först ska jag pallra mig in i duschen och sedan försöka göra klart geografiuppgifterna vi har tills imrn, eller vi ska ju gå igenom de rätta svaren då.. men det är nog ändå bra att ha ett hum om allt istället för en del..kanske.

I Will Always Love You

Heej! Hade en jättemysigkväll igår. Myste på med Anna och hennes hundar, Melodifestivalen, Sherlock och till sist en promenad hem med stjärnklar himmel. Är det nått jag tycker är mysit så är det att vara ute när det är stjärnklar himmel. Dessutom så verkade hela Bergeforsen vara dött på liv, vilket inte gjorde mig nått. Dock blev jag lite skrämd av någon människa som bara helt plötsligt dök upp och jag tror jag kan ha gjort bort mig en aning också haha.
Idag har jag varit ute och promenerat, ätit enchiladas och sett på hockey > Finland - Sverige < inte mycket mer än så tror jag. Tycker att det är på sin plats att spela en Whitney Houston låt en dag som denna. R.I.P. WHITNEY HOUSTON

What defines us is how well we rise after falling

Tjenareeeeee! Har haft en rätt soft lördag ska ni veta, som bara kommer bli bättre! Ska promenera hem till Anna om ett tag för lite lördagsmys och i väntan på det, sitter jag här och har testat mig på lite rött läppstift, den ni! Bildbevis >
Också måste man ju ha lite bra musik en lördagkväll som denna >

Nu blire lite facebook- och blogghäng innan jag sticker iväg. Ciao!

Don't judge my journey before you've walked my path

Fredag idag, måste helt klart vara veckans bästa dag ju!! Tiden går så snabbt, tänk att det är bara 7 veckor kvar tills jag fyller 18år haha :) Har fått sådana där förfrågelser från både ST och Dagbladet om att få en gratis grattisannons tills jag fyller år, får se om det blir något av det. Känner verkligen inte för att skriva något jätte detaljerat inlägg, så det blir inte mer än så här. Ha en bra helg!

Master Cheif

Skolan har varit som vanligt, förutom att Reina var sjuk då :( Gjorde klar en inlämning, såg lite på film, jobbade med arbetsuppgifter och fick fisk till lunch. Slutade dan med en liten springtur till bussen med några klasskompisar och vi tajmade perfekt! Idag är det jag som står för middagen här hemma och har fått i uppdrag att göra korvstroganoff, mästerkocken ni vet!

Flum

Hejuuu! Har haft en märklig dag idag, hatar måndagar litegrand om ni undrar. Ja, först så var det ju när jag skulle äta min frukost imorse >fil och cornflakes<. Hade jag gjort i ordning allt och hade satt mig vid matbordet för att ta min första tugga och upptäckte att jag inte hade en sked i min hand utan en smörkniv - lite knivigt vill jag lova!
Dessutom har jag en dålig vana som börjar bli ett faktum. Alltid när jag har sovmorgon så tänker jag att det är lugnt,  och det är det ju oftas också. Ja, enda frams till det att det är tio minuter kvar innan jag måste gå vill säga, då är jag minnsan väldigt effektiv och allt går med en hemsk fart. Det var förmodligen just denna vana som gjorde att när jag kommit  halvvägs till bussen imorse kom på att jag glömt väskan med idrottskläderna i hemma.
Resten av dagen har det inte hänt mycket, vi har i stort sätt bara haft genomgångar, förutom idrotten då, där jag tog mig en promenad i elljusspåret. Så på samhällen hade vi vår fikastund där Jetmire och Jenny hade med sig gofika :) Man enkelt säga att dagen har bara blivit flummigare och flummigare, ni skulle bara veta hur jag var när vi åt midddag här hemma haha. Hade tänkt lägga ut några jättefina bilder jag tog imorse då himmlen var alldeles rosa och solen jätte stark, men tyvärr så vet jag inte om jag får över de till datorn, så det får bli en googlebild istället.

-

Kvalitetstid

En kylig lördag idag, har hållit på och städat, bytt sängkläder, varit ute och promenerat - premiär användt mina nya kängor, handlat lite, lagat mat och slutligen ätit tacos. Ikväll blir det kavlitetstid mig själv haha, har inte haft en helt hemmaoslapplördag på länge nu, så tycker det ska bli skönt att inte behöva tänka massa! Detta blir en del av min kväll > bra musik, en bra tidning och så lite mörk choklad.
Fast först en dusch och så har jag lovat att spela ett parti yatzy - de lär ångra sig;) Ett par filmer lär man väl hinna med också. Ha det så bra ute på krogen alla som fyllt arton, ni andra på era fester och slutligen alla fotbollspelare som är på cup! Ciao

3 Februari

Dagen har rullat på rätt snabbt idag, härligt kan jag tycka! Reina fyller år idag och jag önskar henne ett stort grattis ännu en gång och så har ni hennes blogg här >http://www.justrealizeit.blogspot.com/ !
För övrigt så kan jag väl säga att jag är sugen på att ta med mig skridskorna och nya hockeyklubban ner till BSK i helgen, men känns dock lite tungt om det ska fortsätta vara kring -20*C grader..och kan tänka mig att det blir svårare att få med sig sällskap då också.
Ikväll blir det riktigt lugnt, blir förmodligen att se nån gammal film som man redan har sett tio gånger, men det är ju en tjusning med det också ;) Önskar er en fortsatt trevlig kväll och så tvingar jag på er lite takida!

Music

Morning

God Morgon, eller kanske snarare förmiddag! Sovit 10 fantastiska timmar inatt, otroligt skönt må jag säga. Så har jag ätit frukost >fil och flingor och en macka<, duschat och fixat mig lite. Strax skola, som varar mellan 11-16 idag, hey ho let's go! Torsdag idag, en dag närmare helgen vilket känns riktigt bra, har verkligen inte mycket att säga just nu...förutom att jag drömde att klippte håret inatt och det slutade med att jag såg ut som ett troll, random. Nej, nu är det dax att bege sig ut i vinterkylan för en promenad till bussen!

We will be together in the end

Dagen som varit

Hellu..!! Imorse på tyskan hade vi hörförståelse också fick vi tillbaka våra prov + läsförståelsen. Efter tyskan gick jag till ica för att köpa mig lite lunch till senare, eftersom jag skulle missa den pga tandläkaren. Blev nyponsoppa och blåbärssoppa på flaska. Efter icaturen blev det ett fortsatt hål och sedan en halvtimmes sahmällskunskap med genomgång, därefter promenerade jag till solbacka för att ta bussen. Gick lite extra tidigt för att vara säker att hinna med den, eftersom det inte fanns någon tidsmarignal för att missa den. När jag satt där kom en tjej och undrade om bussen hade gått och började snacka om busstiderna, härligt med människor som inte är blyga (som jag är)! Hann till tandläkaren på minuten och hon konstaterade att jag hade fina tänder, men att jag skulle vara nogrannare med tandtråd (så tråkigt ju!). Också polerade, lackade hon och kollade om jag hade någon tandlossings sjukdom, vilket jag inte hade. Efter lackningen fick jag ju inte äta på en timme och klockan var då strax efter tolv, så då fick jag lugna mig med soppan. Promenerade från tandlakaren tillbaka till skolan istället för att vänta en halvtimme på bussen. Kom tillbaka mitt i naturkunskapen och sedan var det engelska med "låtsas" nationella hörövning, det gick inte bra kan jag lova. Sista timmen var historia, där vi såg på film och det kändes verkligen som jag skulle somna sittande, trots att det var en ganska så intressant dokumentärfilm. I alla fall gick jag lite tidigare för att få skjuts hem. Nu hade jag tänkt att göra lite nytta, men vi får väl se.
RSS 2.0