Open up your eyes

I´ve got a feeling

Hatar tidslinjen på facebook och hatar när man råkar trycka fel. Önskar allt hade ett lyckligt slut och att det snart blir helg. Älskar mina vänner och min familj. Längtar efter att bli arton och att sommaren tar fart. Undrar själv vad jag håller på och skriver, men antar att det är helt enkelt vad jag känner just i denna stund.

The One That Got Away

Tänke att det är dax att gör ett inlägg som sammanfattar helgen som var:
I fredags så hade jag tyska prov, vilket jag hoppas gick rätt bra. Antingen så gick grammatiken hur lätt som helst eller så kanske den gick lite för lätt > allt är fel. Efter det så hade vi på samhällsprogrammet temadag vilket innebar en minnesdag för Förintelsedagen, där vi disskuterade, analyserade, lyssnade på en föreläsning, läste olika artiklar och såg på en film som hette: The Boy in the Striped Pyjamas. Sedan på kvällen åkte jag in till Haga.
På lördagen åkte vi och handlade blommor på birsta och tog samtidigt en fika på Charm. Eftermiddagen/ kvällen spenderades på 50-årskalas med trevliga människor.(Tyvärr, blev det aldrig att vi tog egna några kort.) Där bjöds det på italiensk buffé med massor av smaksiga saker och jätte mycket frukt, helt fingemang! När vi väl kom hem blev det sängen som gällde.
Sedan på söndagen hände inte så mycket, var ute och promenerade, såg flera repriser på tv - däribland Gladiatorerna och Mammor och Minimodeller- båda hade väldigt dålig standard i min smak. Gladiatorerna kanske för att man tyckte det var bra när man var liten och har nu helt andra värderingar, Mammor och Minimodeller för att det är så skönhetsfixerat och helt sjukt att man inte låter barn vara barn. Iallafall kvällen avslutades med Christinas ljuvliga kycklingfilé i ugn, ris, curysås och vitlöksklyftor och till efterrätt kladdkaka.
Idag, måndag så har jag inte haft många lektioner, utan bara svenska, sedan hade lunch och hål farm tills det att vi skulle ut i elljusspåret för den goda sakens skull. Det var nämligen ett företag som skänkte pengar för varje kilometer varje skolelev på Timrå Gymnasieskola gick till Barncancerfonden. Så det är ju klart man ställer upp liksom, vandrade runt två varv i eljusspåret och sedan så bar det av till bussen. Hade planerat att gå hem, men Reina övertalde mig att ta bussen istället.
Så efter middagen så fick jag en förskräcklig huvudvärk, så tog mig en bruuus och kröp sedan ned och såg på Dear John, vilken jag hade tänkt läsa innan jag såg filmen men icke. Nu har jag precis kommit ur duschen och tänkte göra familjen sällskap framför teven. Ciao

Just show you

Så här blev det efter klippningen, bort med det slitna och vims salabim:

Nu är det klippt!

HEJ:D Haft en mycket trevlig hälsodag på skolan! Jag började med att gå till Sörberge för att klippa mig (såhär i efterhand känns det för kooooort) och sen så promenerade jag vidare till skolan. Vi åkte "trosa"(?) i ellusspårets backe, alltså vi åkte sopsäck. Vi förstörde skidspåren lite, hjälpte några sjuor som hade problem med skidåkningen och heejade på några pensionärer. Efter denna lilla utflykt så gick vi tillbaka till skolan och åt lunch + typ studiedag också bjöd Albina mig och Reina så varm choklad och hennes egna bakverk, mumsigt! Senare så skulle våra mentorer prata om hjärnsmart mat, det vill säga mat som gör att hjärnan orkar med mer, också hade de köpt exempel i form av smakprov > blåbär, valnötter, pumpafrön, avokado, grovt bröd, gurkvatten och citronvatten. Smakade bra det! Sen tog jag plussbussen hem med Anna också skottade jag av här hemma.
Nu har jag nyss ätit middag och ska strax ta en dusch för att sedan måla naglarna, plugga tyska och packa. Tooodels!

JO MEN VISST!

Har gjort prov i läsförståelse på tyska och så ett gammalt engelskt nationellaprov i läsförståelse idag, där det i båda naturligtvis gällde att göra så gott ifrån sig som möjligt. Har dessutom fått reda på att vår nya naturkunskapslärare ska sluta och vi som bara har haft henne i två veckor, sämst. Också så har vi snackat källkritik, blivit bjudna på mackor och så har jag kollat upp vad det som krävs för att läsa vidare i juridik. Ser bra ut måste jag säga!
Är tvungen att kötta tyskagrammatik nu om det ska gå någolunda bra på fredag, än så länge har jag fattat allt i alla fall. Så sitter jag och lyssnar på Lalehs nya skiva, gillar verkligen hennes röst!
Imorgon ska jag klippa mig och så är det hälsodag på skolan, på fredag har jag tyskaprovet och sedan har vi samhällare som läser samhälle ekonomi media, juridik osv. en temadag om Förintelsedagen och sen till helgen ska jag bort. Blir bra det här!

Everything isn't what it seems to be

Har ingen lust med att skriva en sammanhängade text så därför punktar jag upp dagen istället.
- 07.40- Klockan ringer och jag kliver upp ur min mysigt varma säng
- 08.00- Upptäcker att det är -17'C ute....
- 08.45- Stressat mig igenom morgonrutinerna och står nu och väntar på bussen med Anna
- 09.20- Geografi
- 10.40- Lunch > Biffstoganoff med ris till, macka majs, morötter och keso förstås
- 11.10- Religion > Har igen lärare så får jobba med eget ansvar
- 12.20- Naturkunskap > Labbar med mikroskop, tittar på vattenpest och rödlökars celler
- 13.40- Slutar för dagen och åker iväg och byter en film + handla middag
- 15.00- Sitter här och skriver denna onödiga lista
- 15.00- Tar en macka och en apelsin
- 15.17- Tvingar mig själv med att börja träna på tyska glosorna som jag inte gjorde igår
- 15.20- Hejdå
Tänkte bara säga att jag håller på och läser boken > Jag saknar dig, jag saknar dig! och trots den kanske inte är riktad mot min målgrupp så tycker jag verkligen den är gripande och allt som står kännns verkligen äkta. Så om någon vill läsa en sorglig bok då vet ni vad ni ska göra.

Domino

Hej, haft en nästintill helt vanlig skoldag idag. Hade prov i svenskan, tror inte gick superbra men aja, sedan spelade vi volleyboll på idrotten vilket var kul. På samhällen snackade klassen mycket om nägra lärare som många är missnöjda på också bjöd jag, Reina och Ehab på fika. Fick sluta tidigt vilket ledde till att jag fick skjuts och att jag för första gången besökte Bauhaus.
Nu hade jag tänkte lära mig alla 80 glosor vi har på tyskaprovet på fredag, men varken motivationen eller huve är på topp så...

Vart jag mig i världen vänder

My weekend

Tjohooo! Har haft en kanon helg :) I fredags hände väl inte så mycket, jobbade över på engelskan för att göra klar en disskuterande uppsats och väntade sedan på bussen med Reina. Gjorde hemmagjord pizza hemma med familjen, jag tycker att hemgjort är godast så det blev perfekt!
Igår så var jag först på birsta och sprang omkring, handlade massa behövligt både till mig sjäv och till andra. Här är en del av det.
Basickläder är alltid bra inköp, speciellt när de är på sale. ;)
Ser ni! Jag har införskaffat mig en helt egen hockeyklubba, inte dåligt va? Nu behövs bara lite eltejp och sedan blir det att besöka bsk.

Lite förvaringslådor :)
Min efterlängtade mobilladdare!!! Nu kan ni nå mig igen :)
+ ett välbehövligt USB.
Lite fika till klassen imorgon.
Efter birstaturen så blev jag bjuden både på middag på IKEA och sedan bio:)
Vi såg Simon och Ekarna och myste på, sedan när jag kom hem fortsatte myset med lite paprika och guaccemole (eller hur det stavas) framför teven.

Idag har jag hållt på och städat och slagit in dessa fina födelsedagspresenter till tre mycket speciella personer som fyller år här i januari- februari.
Nu borde jag sätta igång med att plugga svenska inför vårat ordkunskapsprov vi har imorgon första timmen, men det känns som att det inte riktigt går att plugga på.. så vi får väl se hur det blir med det. En dusch blir det i vilket fall, så hejdå!

My life isn´t perfect but it does have perfect moments

You don´t know a thing about me

Har gjort mellan himmel och jord idag känns det som, massor av lektioner där man har måstat varit uppmärksam på. Nu är jag i alla fall hemma och tänkte försöka planera litegrand. Kort vad jag har gjort idag:
- Jobbat med tysk grammatik
- Läst om celler och kroppens matsmältning
- Börjat på en engelsk uppsats som vi ska göra klart på två lektioner
- Pratat/ Disskuterat massor om Arbiska våren + andra viktiga händelser under 2011
- Beställt en klipptid till nästa vecka
- Fått ett brev om tandläkarbesök
Ja det var typ det, nu blir det lite musik. KEEP UP THE GOOD WORK!

Tuesdays with Morrie

Haft en helt okej dag. På geografin fick jag veta att min nya lärare kan vara en bitch om hon måste, men helst inte vill det(hennes egna ord). Tror därimot att hon kommer vara väldigt rättvis och jag tycker hon verkar ha en skön personlighet.
På religionen (B) så fick vi böja med ett litet grupparbete med mycket fundering och diskussion som ska vara klart på två lektioner (!)
Till sist på naturkunskapen fick vi äntligen träffa vår nya lärare och hon verka snäll och ha erfarenhet. Sedan fick jag sitta och vänta en timme efter jag slutat för mitt utvecklingssamtal, som för övrigt gick bra. Detta ledde till att jag kunde ta plussbussen hem, men när jag kommit till hållplatsen utpptäckte jag att busskortet + plånbok låg kvar i skåpet och inte fanns det tid att gå tillbaka. Så tänkte att jag kunde himla med ögonen lite och säga att jag glömt, men så var det så passande att kortläsaren på bussen var sönder så vi alla fick åka gratis. Turen var med mig.
När jag kom hem hade jag i uppgift att laga mat - pasta med bacon, salami och vitsås. Kokade pastan, stekte baconet, fick assistans med att skära salamin, gjorde en egen vitsås och blandade ihop allt till en jätte god pastarätt.
Har även frågat runt under dagen efter födelsedagspresenttips (längsta ordet ever(?) till ena brorsan som fyller år till veckan och har väl kommit fram till något tror jag.
Nu tänkte jag läsa klart Tuesdays with Morrie som vi har i engelskan och måste vara klar imorgon, sedan blir det nog rätt så lugn kväll.

Quite ordinary

Haft helt vanlig måndag, fast med nytt schema. 1 timme svenska, 1 timme idrott och 2timmar o 30minuter samhälle. Inte så mycket att säga om, fast samhällen är ju lite väääl lång. Nu måste jag ta tag i geografiläxan som vi fick för en vecka sedan. Typiskt att man skjuter upp sådant.
Ha en bra kväll!

Typ kort och koncist

HALLÅ! Har haft en alldeles underbar helg! :) Igår (lördag) var jag ute med Anna på resturang -> Backinh, ett taiställe som jag kan rekomendera, supergodmat och man får mycket för pengarna!!(y) Efter det så var vi på bio-> Sherlock Holmes nyaste, vilken också den var jättebra! Trots att den har gått rätt så långe på bio, så var salongen näst intill full. Resten av kvällen spenderades med Sex and the City.
Idag så har jag som en helt vanlig söndag börjat med en rejäl sovmorgon. Sedan så var jag ner på BSK och åkte skridskor med brorsan, tror jag måste ta och införskaffa mig en hockeyklubba- en billig sådan, också har jag hjälpt till och burit ved.
Suddiiigt.
Imorgon börjar man med nytt schema och en sovmorgon, inte helt fel det heller!

Fredag den trettonde

Otursdagen är här och har utövat sin otur på mig. Min mobilladdare gick sönder idag och själva batteriet i mobilen är dött...så får väl köpa en ny laddare så småning om. Tills dess når man inte mig lika enkelt, men facebook finns ju alltid!
Förutom det har dagen rullat på med en härlig känsla av att helgen är här. Sista dagen på höstterminen(schema,kurser) idag och vår snälla psykologilärare bjussade på chokladbollar och saft :) Annars finns det väl inte så mycket att nämna.. förutom att jag tror dagmar är påväg tillbaka, för det blåser då rejält ute.

The stars

Rubrik

Mycket att göra nu!! Letat artiklar till historian om orsaker till revolutionerna under den så kallade arabiska våren, sitter nu och på en inlämning i psykologin som ska vara klar på fredag. Sedan är det även en del tyskaglosor och engelska grammatik som måste fixas innan fredag. Har även hållt på och planera in lite bio i helgen, vilket skulle vara efterlängtat!

The Burning Heart

Så detta är Mikaela?

Detta är vad 118 800 säger om mig.

Mikaela är den där mystiska, mörka skönheten som lamslår alla med sin blotta närvaro och pumpar ut energier som får dem att bli knäsvaga. Alla killar och minst hälften av tjejerna har någon gång fantiserat om att vara nära henne. Voro hon ett djur skulle hon vara en ståtlig tigrinna iförd strasshalsband liggandes framför en öppen spis - Mjau!

Haha, eller inte!

Where is the love

Skulle för första gången testa att göra ett inlägg från mobilen förut, men så när jag skulle lägga ut det försvann allt, hamnade inte ens i utkastet :( Så gör väl ett nytt nudå!
Kan börja med att säga att det var riktigt mysigt att gå till bussen imorse, hela bergeforsen var knäppt tyst det enda man hörde var fåglarnas kvitter + att jag behövde inte stressa ;)
Efter skolan så bestämde jag mig för at gå hela vägen hem istället för att vänta på en buss i en timme, vilket var riktigt härligt också gick jag in på ica och köpte refilkort. När jag sedan hade laddat moilen så kom det två sms från halebop istället för ett som det brukar när man fyllt på med pengar och det visade sig att jag fått en bonus i form av extra pengar. Inte helt fel! Nu blire en dusch och sedan måste jag läsa några kapitel i engelskaboken som vi har i läxa tills imorgon. Denna vaknade jag till imorse >

TiGy

Varför går klockan så himla fort för? Tycker jag nyss kom hem från skolan, men så är ju inte fallet. Fick förresten skjuts :)) vilket ledde till att jag inte har köpt något kontantkort till mobilen, så får försöka fixa det imorgon istället! Ser ni vilken cool mössa jag fick idag?..

Kul

Första dan på skolan efter jullovet avklarad, eller nej är ju fortfarande kvar. Sitter i bibblan och fördriver tiden med facebook och aftonbladet. Började med att jag trodde att jag missat bussen imorse, men den var bara lite senare än vanligt. Hade psykologi där vi håller på med en avslutande avgift för terminen, ja vårterminen börjar inte förrän på måndag. Sedan blev det lunch - potatisbullar- och sedan förberedelser inför religionpresentationen. På idrotten körde vi handboll, på historian fick vi se nån tråkig debatt/ tal om arabvärldens kriser eller nått, eftersom läraren var sjuk. Hela klassen låg typ och sov under den timmen kan jag säga. Det blev religon i tjugo minuter och vi gjorde vår redovisning för sedan gå iväg på informationsmöte om csn. Mötet var slut vid tjugo över tre- precis då bussen gick- och vi behövde inte gå tillbaka till religionslektionen. Så nu sitter jag här och skirver..
Tänkte gå på ica strax för att köpa kontantkort till mobilen och sedan ta tjugo över fyra bussen hem till freezing bergeforsen. Så ha det bra ute i kylan!

Just a moment

Tjohoo! Nyss utkommen från duschen och sitter nu här och bråkar med nagellacket, det vill ju inte alltid dit jag vill. Har dessutom kommit till insikt att alla i min familj är lediga imorgon pga olika orsker utom jag! Lite orättvist kan jag tycka, tur det räcker att jag tar 08.45 bussen då jag börjar 09.20 - vilket gör att jag i alla fall får en liten sovmorgon! God kväll på er!

A simple list

Klädsel

Vad har du på dig idag:
Mörkblåa jeans, grå/grön t-shirt
Vad använder du just nu för skor: Svarta stövlar eller bruna boots
Favoritfärg på kläder: Svart, brunt, rött

Senaste person som

Sov i din säng:
Jag
Du pratade med: Brorsan
Du skrattade riktigt länge med: Anna :))
Du delade en drink med: Brukar inte dela drinkar
Du gick på bio med: Reina
Du gick på stan med: Reina
Du gick på birsta med: Anna

Senaste

Låt du hörde:
Michael Buble - Haven't met you yet
Film du såg: The last Song
Mat du åt: Ris, korvstroganoff och sallad
Känslan: Happyhappy
Ilska: På mig själv tror jag faktiskt
Resa: Inom Sverige -> Isåfall var jag till Östersund i sommras på en liten roastrip. Utomlands-> Väldigt länge sedan, så kommer faktiskt inte ihåg vart.
Glädje: Snälla-fina-underbara människor, musik och choklad
Dröm: Senaste som jag kommer ihåg var i förrgår: Jag var på birsta med en kompis och vi bestämde oss för att äta på McDonald's, men efter att vi beställt så fick vi vänta en halvtimme på maten för att de som arbetade skule på möte. Sedan när jag väl fick maten så var det inte vad jag beställt utan: potatismos, köttbullar, kalvsylta, chokladpudding, grädde och lite kyckling. Blev väldigt skeptisk men åt ändå och helt plötsligt satt flera gamla klasskompisar där + några nuvarande som om inget hade hänt. Dessutom så började de äta av min mat, så kalvsyltan var det enda som blev över till mig (vilket jag inte gillar). Trots allt så kände jag mig mätt när jag vaknade haha.
Boken du läste: Simon och Ekarna
Personen du träffade: Brorsan
Personen du pratade i telefon med: Farmor
Personen du fick sms av: Anna, kanske
Gången du åt en 7-eleven korv: Har aldrig ätit
Gången du var utomhus: När jag gick ut med soporna i eftermiddags
Gången du sov: I natt/ förmiddags
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Definiera hela
Saken du köpte:
Halsduk + mössa

Om Mig:

Namn: Mikaela Anna Norling
Ålder: 17år och ca.9,5 månader = Snaaart 18år
Smeknamn: Micka, Mickan
Syskon: Flera bröder
Fritid: Bloggar, spenderar tid med vänner och familj, läser, promenerar, pluggar
Bra egenskaper: Omtänksam och ofta positiv
Dåliga egenskaper: Det händer att egot i mig själv tar över ibland, många bad hair days
Linje/klass: SP2A Samhälle- Samhälle - Juridik
Hårfärg: (Mörk)blond
Ögonfärg: Blåa
Skostorlek: 39
Favorit citat: A dream is a wish your heart makes.

The end is close

Söndag och allt börjar bli som vanligt, skolan börjar imorgon och jag har en redovisning att träna på om islam. Har en känsla av att det kommer vara svårt att somna ikväll nu när man har vänt på dygnet en aning, men det ska väl gå. Hur som helst är jag nöjd med lovet, har gjort allt jag velat förutom planerna att gå på bio, men det tar vi en annan helg. Hoppas ni har haft det bra!
Tydligen så har jag levt om mig i natt, fick höra att jag ropat: Neej, neej, neej! Undrar vad som hände då, måste ha drömt nått konstigt eller så. Kanske dax att göra lite nytta nurå?

Chill lördag

Hej alla människor! Lördag idag och jag har haft det ganska så chill måste jag säga. Har gjort tårta, vilken alla verkade uppskatta på kalaset och lite annat smått och gott.
Blir lugnt ikväll, film med en av mina bröder! Måste kila, hejdåå!

Feeing good

Kanske är jag lite efter men vad gör det. Kan bara säga att jag har hittat min nya idol. Bra låtar och så ser han ju inte dålig ut heller ;)
Imorse vaknade jag och kände mig utsövd och jätte glad, sån härlig känsla! Tyvärr är ju detta sista jullovsdagen, för efter helgen är det skola som gäller igen. Fast ska ändå bli kul att träffa alla människor.
Har hållt på och städat idag, till viss del städat bort julen. Hade tänkt att kolla om nån var sugen på att åka skridskor eller ta en långpromenad också, men så såg jag att det var -10 grader och ångrade mig. Jag har även slagit in ett par födelssedagspresenter och imorgon blir det att göra tårta för det är ju nämligen nån som fyller år :) Nu ska jag ta ett glas saft och sedan se vad som händer. Bye bye!

Haven't met you yet

YEEES! Ja det var så det började när jag skulle skriva ett inlägg igår kväll, men längre kom jag inte för hade för kul för att fortsätta skriva.
Igår så var Anna och jag på birsta och handlade lite allt möjligt. Mycket billiga saker blev det ju förstås, efter som det var rea på mellandagsrean och för mig även en del födelsedagspresenter, har tre stycken i januari och en ibörjan av februari sedan dröjer det ett litet tag. Efter att ha farit runt där större delen av dagen så tog vi bussen hem i regn/snöovädret. Mina stövlar jag hade började läcka in, vilket inte var så kul. Sedan efter att vi båda käkat middag kom Anna vandrande upp till mig och vi såg på film- Bridemaides. Den har sina poänger, men jag nog lite för stora förväntningar på den så blev lite besviken. Efter de så kollade vi igenom lite bonusmatrial och fikade vi tillsammans med kissen. Resten av kvällen blev det musik, galna bilder och "karaoke".
Jag och Anna har lovat varandra att inte lägga ut fula bilder på varann eller så, men tyvärr Anna, alla bilder vi tog igår är lite galna.

Idag så tillbringade jag dagen med Anna och hennes hund/hundar, men det tror jag hon skriver mer om. Ha det bra, hejdåå! :)

Niklas Källner

Minnesanteckning

Kolla mobilen oftare.

God dag

God dag, god dag, god dag, god dag, god dag!

2012 - A new year, new possibilities

Blev en rätt så myig kväll igår, klockan slog tolv- vi skålade och jag åt kiwi hah. Somnade gott vid fyra på morgonen och känner nu att en filmdag väntar. Inga blider har jag att visa för tog faktiskt inte ett ända kort, sadface.
Jag ser i alla fall fram emot ett nytt år med nya utmaningar! 2012! En vecka kvar av jullovet innan skolan börjar och det är en del saker jag vill hinna med, men jag börjar nog med att se en film ;)
Tänkte ändå ha en liten resumé av året i bilder:
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Har nu gjort halva året, men det går så segt att jag gör resterande halvan senare nån gång.
RSS 2.0